torsdag 13. august 2015

Landbruks- og matministeren på besøk

Igår var vi heldige å ha landbruks- og matminister Sylvi Listhaug på besøk. I den anledning slapp vi nyheten om årets store satsning; vinproduksjon av plomme og hylleblomst/-bær. Både kommune og fylke var representert og med ministeren i spissen fikk de smake de edle dråpene til frokost.

Å være heltidsbonde krever ikke bare energi og hardt arbeid, kreativitet er også en viktig faktor. Det er avgjørende å "tenke nytt" i dagens landbruk. Med stor frukt- og bærproduksjon har vi mange muligheter og vinproduksjon var en naturlig utfordring å begi seg ut på. Med god hjelp fra dyktige Anika i Spirits & Wine Consulting har vi utviklet tre ulike viner, hver til sitt bruk. Bærene fra svarthyllbusken har blitt en rød svarthyllvin som er fruktig og lett. Hylleblomstvinen perfekt som aperitif og vi har tatt utgangspunkt i hylleblomstsaften som alle elsker. Og sist, men ikke minst, isplommevin som en fantastisk spennende dessertvin.
 
Hvis du gikk glipp av innslaget på TV2-nyhetene så ta gjerne en titt på det fine videoinnslaget som ligger ute på DT.no/Bygdeposten.no.

Nå krysser vi fingrene for at høringsforslaget går igjennom på Stortinget slik at dere, våre kjære kunder, også får smake og nyte de spennende produktene vi har utviklet!

I mellomtiden ønsker vi dere alle en god helg og god sensommer, med et sitat fra bonden selv: "Husk at ei blåbær er blå på utsiden, men grønn inni. Husk de grønne verdiene".


(Foto: Stig Iver Odenrud)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar