torsdag 2. februar 2017

GÅRDSSALG AV FRUKTVINER

Skott gård nordre, Skottveien 73 i Skotselv har fått tillatelse til å produsere og selge fruktviner fra eget gårdsutsalg.

Skott gård nordre har siden våren 2014 testet og utprøvd ulike varianter av fruktviner basert på gårdens råvarer av frukt og bær. Målet har hele tiden vært å lage fruktviner med høy kvalitet. Plommer, svarthyllbær, hylleblomst og stikkelsbær har vært hovedingredienser i uttestingen. Vi har fått god og nødvendig hjelp av Anika Perisic som har utdannelse innenfor feltet og lang erfaring. Vi er svært godt fornøyde med de to fruktvinene som nå er til salgs og har allerede fått god respons fra fagfolk. ISPLOMME

Isplommevin er en småskala videreforedling og er den første av sitt slag i Skandinavia. Den er basert på våre egne plommer som har gjennomgått en fryse-/tineprosess og er kaldgjæret over lang tid.

Av gårdens 12 ulike plommesorter har vi gjort et utvalg med tanke på farge, balansert sødme og smak av plomme. Plommene plukkes når de har rett modenhetsgrad og mosten fryses. Når kuldegradene setter inn, ofte i januar, gjennomgår tankene med most en utendørs fryse-/tineprosess hvor den søteste saften tappes fra. Den settes så til kaldgjæring over land tid. 

Isplomme har en perfekt plommesmak hvor balanse mellom syre og sødme gjør Isplomme til et velsmakende unikt produkt.

Serveres ved 8-10 grader. Anbefales til ost og desserter eller som en opplevelse i seg selv. Alkoholstyrken er 11% vol.HYLLEBLOMST

Håndplukkede, vakre blomster fra svarthyllbusken er råstoff for vinen Hylleblomst. Rundt Sankthans blomstrer svarthyllen og de hvite, velduftende blomsterklasene er klare til å klippes. En for en klippes de, kvaliteten på råvaren er nemlig avgjørende for et godt sluttprodukt. Saften som lages av blomstene settes til en langsom kaldgjæring og følges nøye opp. Produksjonsprosessen er spennende, særlig når en merker hvordan kvaliteten hever seg over tid.

Vinen har en fantastisk duft og balansert sødme som gir den et eksklusivt preg. Ved å helle den kjølige vinen i et stort vinglass fremheves en fantastisk duft og aroma. Hylleblomst er en opplevelse å drikke på en lys og varm sommerkveld.

Serveres som en frisk aperetif ved 8-10 grader. 
Anbefales også til ost og desserter. Alkoholstyrke er 11% vol.
Foto: Knut Erik Skistad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar